divendres, 31 de maig del 2013

Recuperacions

CONTINGUTS PER AVALUACIONS:

1a AVALUACIÓ
LECTURES:

2a AVALUACIÓ

Literatura catalana Edat Mitjana S. XIII-XV: 


LECTURES:
  • 3a lectura: Joanot Martorell: Tirant lo Blanc. Ed. Castellnou: Hermes./ Columna Jove / Curial e Güelfa. Educaula (Triar-ne una) (Exposició oral)
  • 4a lectura; J. B. Priestley: La visita d’un inspector. Vicens Vives / Joan Puig i Ferreter: Aigües encantades, Ed. 62 (Triar-ne una). (Prova escrita)

3a AVALUACIÓ
LECTURES:
  • 5a lectura: Maria-Antònia Oliver: Joana E. Ed. La Magrana. / S. Alzamora: Sara i i Jeremies. Ed. Moll / Albert Sànchez Piñol: La pell freda. Ed. La campana. / (Triar-ne una) (Treball QUIZ: TUTORIAL)
  • 6a Narcís Oller: L’escanyapobres. Castellnou edicions/ col·lecció clàssics catalans./ La bogeria / Pilar Prim / La Papallona, Ed. Biblioteca Selecta (Triar-ne una). (Prova escrita)

divendres, 24 de maig del 2013

Selecció dels millors Quiz

Després de les vostres valoracions, aquests són els millors Quiz de cadascuna de les lectures proposades:



dimecres, 22 de maig del 2013

Preferim ser un país reconegut per tenir els millors futbolistes, o bé per tenir els millors científics i professionals?

El cas de la Núria Martí, investigadora que va haver d'emigrar de València als EUA per culpa de les retallades, és només una petita mostra del que està passant al país i que es coneix com a fugida de cervells. Cada dia són més les persones que, amb una formació d'altíssim nivell, han de d'anar a buscar feina a altres països. Menystinguts a casa amb beques humiliants, són rebuts amb els braços oberts als millors centres de recerca del món mentre els futbolistes d'elit negocien les seves més que generoses renovacions milionàries.
  • Llegiu aquesta entrevista: 
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/entrevista-nuria-marti-clonacio-oregon-cellules-mare-2392533
  • Mireu aquest vídeo: La investigació, col·lapsada
  • Redacta un text argumentatiu responent la pregunta del títol: Preferim ser un país reconegut per tenir els millors futbolistes, o bé per tenir els millors científics i professionals?

dimarts, 21 de maig del 2013

Carta d'agraïment

Exercici correcció: Carta d'agraïment 



Aquí teniu un recull de les cartes d'agraïment que heu redactat per a l'Estella Matutes. Comentem els errors i triem la més ben redactada.
https://docs.google.com/file/d/0BwoVbhjGjAKlTS02X3o4aEJ3Wjg/edit?usp=sharing

Diccionari de sinònims de frases fetes


En aquest enllaç podeu descarregar-vos el Diccionari de sinònims de frases fetes de M. Teresa Espinal. Una bona eina per a conéixer millor la llengua catalana.
http://ddd.uab.cat/pub/llibres/2006/89642/Diccionari_sinonims_Espinal_a2006.pdf